Blog WAREHOUSE POVESTIRI, NOUTATI SI SURPRIZE

Inapoi
25
Feb
5 Ponturi pentru a face un Burger excelent in casa

5 Ponturi pentru a face un Burger excelent in casa

postat in Culinar

In teorie, toata lumea stie sa faca un Burger, nimic mai simplu, cumperi carnea, o treci prin masina de tocat, asta in cazul in care nu ai cumparat-o deja tocata, o condimentezi, o faci in forma de chiftea si o arunci pe gratar. Dar exista cateva lucruri foarte importante, care fac diferenta intre un burger oarecare si un burger memorabil.

1. Incepe cu carnea potrivita
La burgerii din carne de vita, un continut de grasimi ridicat este foarte important. Semnele distinctive al unui burger bun este acela ca arata bine si este suculent atunci cand musti din el. Nu vei obtine niciodata un burger suculent daca vei folosi carne de vita macra. Stai departe de aceasta, in loc sa obtii acea textura suculenta, vei ajunge sa te trezesti cu o bucata de carne uscata si dura. Compozitia ideala este undeva la 80% carne macra si 20% grasime.

Burgerii din carne de curcan sunt din ce in ce mai cautati, mai ales de femei, cu un continut de colesterol mai scazut acestia sunt alternativa perfecta la cei din carne de vita. Atentie insa, carnea de curcan are continut de grasimi foarte mic in comparatie cu cea de vita, asta inseamna ca preparati ca atare risti sa se usuce foarte rapid. Incearca sa adaugi in compozitia acesteia un sos aromatizant, cum ar fi sosul de soia sau Worcestershire. Poti, de asemenea, sa adaugi in compozite legume pe baza de apa, taiate marunt, cum ar fi dovlecei sau ciuperci.

2. Nu cumpara carne gata tocata
Incerca pe cat de mult posibil atunci cand cumperi carnea, aceasta sa fie cat mai proaspata si evita carnea tocata, aceasta este prelucrata mecanic, nu intodeauna este dintr-o singura bucata si va avea impact asupra texturii burger-ului.

3. Forma burger-ului
In momentul cand formezi burger-ul, fa o adancitura mica in mijlocul acestuia cu o lingurita, prin apasare. Aceasta impiedica, atunci cand burger-ul este pe gratar, sa se umfle, astfel va ramane plat si nu va arata ca o bila cand va fi gata.

4. Condimentarea
Condimentarea se va face chiar inainte de a pune burger-ul pe gratar, nu mai devreme. Acest moment este foarte important, sarea are o influenta majora asupra textui carnii de vita, care va afecta in cele din urma textura burger-ului. Condimentarea prea devreme va avea ca rezultat un burger uscat si dur.

5. Intoarce-i o data si numai o data
Daca intorci burgerii constant, carnea se va intari si va deveni uscata, iar daca ii intorci prea repede, risti sa se lipeasca de gratar. Tine-i 3 minute pe fiecare parte daca ii vrei usor facuti, 4 minute daca-i vrei facuti mediu si 5 minute daca-i vrei bine facuti.

Succes si Pofta Buna!

Inapoi